Početna stranica

 21. MEMORIJAL BRANKA BOŠNJAKA

Dana 22. listopada, u Samoboru, je po 21. puta  održano tradicionalno Kyokushin karate natjecanje, Memorijal Branka Bošnjaka. Organizator natjecanja je Karate klub “Mladost” iz  Samobora,  a suorganizator Udruga veterana SJP „Alfa“.

Natjecanje se održava u spomen na člana Karate kluba “Mladost” iz Samobora koji je izgubio život u domovinskom ratu kao pripadnik Specijalne jedinice policije „Alfa“.

Natjecanje se održalo u Sportskoj dvorani Samobor, a na njemu je nastupilo 60 natjecatelja iz 12 europskih zemalja: Litve, Mađarske, Poljske, Rusije, Bugarske, Francuske, Italije, Rumunjske, Švedske, Grčke, Španjolske i Hrvatske.

Hrvatsku je predstavljalo 9 natjecatelja: David Fabek, Fran Lukšić, Filip Bošković, Kristina Kojundžić, Tena Vrh, Matej Deveđija, Marko Todorović, Mladen Sinkić i Stjepan Žanić.

Pokrovitelji natjecanja i ove godine bili su Ministarstvo branitelja RH, Ministarstvo unutarnjih poslova RH, grad Samobor i Samoborski športski savez. Medijski pokrovitelj bio je Radio Samobor.

Ceremonjiji otvorenja nazočili su ministar branitelja, Tomo Medved, koji je natjecanje ujedno i otvorio, podpredsjednik sabora Milijan Brkić, Vladimir Faber kao izaslanik ministra unutarnjih poslova, Siniša Krajać iz Hrvatskog olimpijskog odbora, Miro Kelečić predsjednik Samoborskog športskog saveza, te prof. Juro Horvat ispred grada Samobora.

Natjecanje bilo je odlično organizirano, a u prilog tome govori činjenica da  kroz sve ove godine na njemu sudjeluje veliki broj osvajača europskih i svjetskih odličja koji se rado odazovu pozivu organizatora. Unatoč tome hrvatski natjecatelji uspjeli su osvojiti dvije medalje te je tako Kristina Kojundžić iz Zagreba  osvojila srebro, a Fran Lukšić iz Samobora broncu.

Opširniji izvještaj i više fotografija možete vidjeti na webu KK MLADOST – OVDJE.

21. MEMORIJAL BRANKA BOŠNJAKA – REZULTATI NATJECANJA

 
© HRVATSKI KYOKUSHIN KARATE SAVEZ | 2007.
Trg kralja Tomislava 8a | 10430 Samobor | Tel./Fax. 01 33 63 280 | E-mail: hkks@zg.t-com.hr